کفپوش و پارکت

چه نوع کفپوش بخرم؟

کفپوش

پارکت خوب در طراحی دکوراسیون داخلی از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است. در هنگام خرید کفپوش باید به مواردی مثل میزان رفت و آمد و مکانی که قصد استفاده از کفپوش را دارید توجه کنید. به عنوان نمونه در مکان هایی که میزان رفت و آمد زیاد است، از کفپوش های با دوام و در مکان های کم رفت و آمدتر از کفپوش هایی که بیشتر حالت تزئینی دارند استفاده می شود.

انتخاب کفپوش مناسب در طراحی دکوراسیون داخلی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در هنگام انتخاب و خرید کفپوش عواملی نظیر سلیقه شخصی، میزان هزینه، مقاومت در برابر حریق، نمای مناسب و نوع زیرسازی نیز دخیل می باشند. در این مقاله به انواع مختلف کفپوش می پردازیم.

 

 

 

سرامیکی

مواد تشکیل دهنده سرامیک، خاک رس و سفال می باشند. سرامیک ها در انواع لعاب دار و بدون لعاب وجود دارند. در نوع لعاب دار، سرامیک ها را با یک لایه لعاب که می تواند مات، نیمه براق و براق باشد، میپوشانند. ضخامت سرامیک ۴ تا ۱۲ میلی متر است. سطح زیرین آن ها زبر بوده و بعد از چسباندن به وسیله دوغاب اطراف آن ها را پر می کنند.

اگر به طرح چوب علاقمند هستید ولی امکان استفاده از کفپوش چوبی در محل مورد نظر را ندارید، می توانید از کفپوش های سرامیکی طرح چوب استفاده نمایید. در گذشته کفپوش سرامیکی از  محبوبیت بالایی بین مردم برخوردار بوده است. سرامیک ها با تنوع  اندازه، رنگ و طرح در بازار موجود می باشند و در دسترس مشتریان قرار میگیرند. قیمت سرامیک ها با توجه به اندازه و کیفیت آن ها متغیر است.

از معایب سرامیک می توان به سرد بودن سطح آن مخصوصا در فصول سرد سال اشاره کرد. از این رو استفاده از کفپوش های سرامیکی برای مناطقی که دارای آب و هوای سرد هستند توصیه نمی شود. همچنین در صورت اصابت ضربه، سرامیک دچار شکستگی یا لب پریدگی می شود. از دیگر معایب کفپوش سرامیکی می توان به کثیف شدن درزهای ما بین آن اشاره کرد. زیرا این درزها را نمیتوان به خوبی تمیز کرد. در ضمن، سرامیک ها سطح لغزنده ای دارند و احتمال سرخوردن بر روی آن ها وجود دارد.

 

 موزاییکی

استفاده از این نوع کفپوش ها در گذشته رواج داشته و تا به امروز ادامه دارد. موزاییک ها در ابعاد بزرگ تولید می شوند و به این خاطر نصب آن ها سریع صورت می گیرد. استفاده از کفپوش های موزاییکی بیشتر برای محیط های بیرونی و باز مناسب می باشد. در نصب کفپوش های موزاییکی ابتدا باید لایه زیرین مستحکمی ایجاد کنید. برای این کار یک لایه ملات نیمه خشک در سطح مورد نظر پهن کنید. سپس روی سطح ملات را دوغاب پودر سنگ و سیمان، به نسبت ۱ به ۲ و با ضخامت ۲ تا ۵ میلی متر پخش نمائید. سپس موزاییک ها را در کنار یکدیگر قرار دهید. تا ۴۸ ساعت پس از نصب موزاییک ها از رفت و آمد روی آن ها خودداری کنید.

 سنگی

سنگ ها یکی از مصالح طبیعی می باشند که از کانی های متفاوتی تشکیل شده اند. آنها از جمله گران ترین مصالح ساختمانی به شمار می آیند. از سنگ ها بیشتر در فضای آشپزخانه و سرویس های بهداشتی استفاده می شود. کفپوش سنگی را می توان در فضای بیرون و محوطه ساختمان نیز استفاده کرد. سنگ علاوه بر زیبایی بی نظیر خود از معایبی نیز برخوردار است. آنها همانند سرامیک از سطح سردی برخوردار هستند و برای مناطق سردسیر و فصول سرد سال مناسب نمی باشند. هم چنین استفاده از این نوع کفپوش برای اتاق خواب نیز توصیه نمی شود. از دیگر معایب کفپوش سنگی این است که پاک کردن لکه و چربی از سطح آن ها سخت می باشد.

پارکت چوبی

در ساخت پارکت یا کفپوش چوبی، از چوب درختانی مانند افرا، صنوبر، کاج و بلوط استفاده می شود. چوب به کار رفته در ساخت پارکت ها بر قیمت آن ها تاثیر مستقیم می گذارد. اگر می خواهید عنصری از طبیعت را به خانه خود بیاورید، استفاده از کفپوش های چوبی را به شما توصیه می کنیم. استفاده از این کفپوش ها باعث ایجاد حسی گرم در فضای خانه می شود.

علیرغم زیبایی بی نظیر، این نوع از کفپوش ها از معایبی نیز برخوردار هستند. از آن جایی که آنها از چوب ساخته شده اند، رطوبت و آب باعث تخریب آن ها شده و پارکت پس از مدتی باد می کند. استفاده از پارکت ممکن است باعث ایجاد صدا نیز شود. از دیگر مشکلاتی که در صورت استفاده از پارکت ممکن است به وجود آید، نفوذ موریانه و خطر آتش سوزی است. به طور کلی می توان گفت پارکت یا کفپوش چوبی نیاز به مراقبت زیادی دارند.

 

 لمینت

مدل های لمینت، در جهت رفع مشکلانی که پارکت های چوبی داشتند، ساخته شده اند. عمر آنها نزدیک به سی سال است. لمینت ها از الیاف فشرده چوب یا اچ دی اف ساخته شده اند. لمینت شباهت زیادی به پارکت چوبی دارد ولی در ساخت آن مستقیما از چوب درختان استفاده نشده است. لمینت ها متشکل از چهار لایه هستند. لایه اصلی در ساخت لمینت، اچ دی اف می باشد. لایه دیگر، لایه دکوراتیو طرح چوب بوده که روی آن از یک لایه لمینت استفاده شده است.

 

 کفپوش PVC یا وینیل

این نوع از کفپوش ها از لایه ای از جنس پی وی سی ساخته شده اند. سطح زیرین و رویی این کفپوش ها به وسیله فیلم پوشانده میشوند. در این جا منظور از فیلم همان رنگ و طرح کفپوش است و لایه نهایی نیز لایه ای براق و بی رنگ می باشد. امروزه استفاده از این نوع، مورد استقبال زیادی قرار گرفته است. کفپوش های وینیل از مزایای زیادی نسبت به دیگر کفپوش ها برخوردار هستند.

آنها از مقاومت خوبی برخوردار بوده و در برابر آب و رطوبت نیز مقاوم می باشند، به همین خاطر انتخاب مناسبی برای آشپزخانه ها به شمار می آیند. این نوع کفپوش ها عایق گرما هستند و در زمستان گرم و در تابستان سرد می باشند. استفاده از آنها از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه و تمیز کردن آنها نیز بسیار راحت است. از دیگر مزایای کفپوش وینیل می توان به مقاومت در برابر آتش سوزی اشاره کرد. این نوع از کفپوش ها در برابر ضربه و ساییدگی از مقاومت بیشتری نسبت به سایر کفپوش ها برخوردار می باشند.

مانند نصب کفپوش های دیگر، در نصب این نوع نیز ابتدا باید زیرسازی انجام گیرد. برای زیرسازی از ترکیب سیمان، پودر سنگ و چسب بتن استفاده می شود. این مواد با آب ترکیب شده و توسط کاردک پهن روی سطح کشیده می شوند. مناسب ترین چسب برای چسباندن ، چسب صنعتی است. نصب کفپوش های پی وی سی به روش های لوزی شکل، موزائیکی، خشتی و … صورت می گیرد. در این میان رایج ترین روش، روش خشتی است.

 بامبو

بامبو را می توان زیر مجموعه ای از کفپوش های چوبی دانست. از جمله مزایای بامبو می توان به استحکام و ظاهر خوب آن اشاره کرد. اگر چه این کفپوش ها ظاهراً از مقاومت و سختی بالایی برخوردار نیستند، اما در واقع این چنین نیست. سختی چوب بامبو را می توان با چوب بلوط هم تراز دانست. از مزایای بامبو سازگاری آن با هر نوع آب و هوا است.

 کفپوش اپوکسی

اپوکسی ماده ای است که در تولید کفپوش های متنوع مورد استفاده قرار میگیرد و از واکنش شیمیایی دو ماده رزین اپوکساید و پلی آمین ایجاد میشود.کفپوش اپوکسی نه تنها به عنوان کفپوش تزئینی مورد استفاده قرار میگیرد, بلکه نوعی کفپوش بهداشتی نیز محسوب میشود. این کفپوش ها به دلیل دارا بودن خصوصیات فیزیکی و شیمیایی متنوع، یکی از مناسب ترین انواع کفپوش ها می باشند. این کفپوش ها در رنگ های مختلف وجود دارند و دارای شفافیت و جلای بالا هستند.

از مزایای آنها می توان به مقاومت بالا در برابر سایش و همچنین مقاومت در برابر حریق اشاره کرد. از این رو این کفپوش ها برای محیط هایی که رفت و آمد در آن جا زیاد است مناسب می باشند. هم چنین آنها از خاصیت آنتی باکتریال برخوردار هستند، به همین دلیل در محیط های بیمارستانی و ورزشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند.

 بتنی

کفپوش های بتنی را می توان یکی از انواع کفپوش های بادوام در نظر گرفت. استفاده از این کفپوش ها در محیط هایی مانند تراس های مدرن، فضاهای طراحی شده به سبک صنعتی و آپارتمان ها رواج دارد. آنها سطح سردی دارند و بهتر است در صورت استفاده در آپارتمان از سیستم گرمایش از کف برای فصول سرد  استفاده گردد.

 سه بعدی

انواع  سه بعدی را می توان نسل جدید کفپوش ها دانست. این کفپوش جلوه ای زیبا و جدید به خانه شما می بخشد و هر کسی که وارد خانه شود را دچار حیرت می کند. . لازم به ذکر است که بهترین مکان برای نصب این نوع حمام و سرویس بهداشتی است. شما می توانید طرح مورد نظر خود را انتخاب کرده و به شرکت اصلی سفارش دهید تا همان طرح را پرینت گرفته و در محل مورد نظر اجرا کند.

 گرانولی

در مدل گرانولی از مواد درجه یک ضایعات پلاستیکی خرد شده و یا گرانول خام تولید می شوند. از مهم ترین ویژگی های کفپوش گرانولی می توان به استحکام و مقاومت بالای آن اشاره کرد. به همین دلیل استفاده از این نوع در فضاهایی مانند پارک، مهد کودک ها و باشگاه های ورزشی مناسب می باشد. از دیگر ویژگی آن می توان به رنگ بندی متنوع آن اشاره کرد. آنها با شرایط مختلف آب و هوایی سازگاری دارند.

 پلی اورتان

پلی اورتان بر پایه رزین پلی اورتان ساخته میشود و به صورت یکپارچه بر روی سطوح بتنی پهن میشود. این کفپوش در زمان اجرا خودتراز است، بدین معنا که در هر حالتی بر روی کف ریخته شود سطح بسیار صاف و زیبایی ایجاد میکند. پلی اورتان به خوبی به سطوح بتنی، فلزی، سرامیکی و سنگی میچسبد و انعطاف پذیری بالایی دارد. مقاومت کششی و سایشی این کفپوش بالاست و در برابر ضربه و خراشیدگی دچار آسیب نمیشود. علاوه بر آن سطح آنها براق و صاف است و در برابر مواد اسیدی و بازی واکنش نشان نمیدهند. کفپوش پلی اورتان نوعی کفپوش آنتی باکتریال است و تمیز نمودن آن کار راحتی است.

آنچه که در نصب کفپوش پلی اورتان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اجرای بستر مناسب می باشد. بهترین زیرسازی برای این کفپوش ها اجرای سطح بتنی است که به روش مکانیزه صورت می گیرد. حداقل ۲۸ روز زمان لازم است تا این بتن به خشکی عمقی برسد. بعد از آماده شدن زیرساز که باید عاری از هرگونه رطوبت و گرد و غبار باشد، نوبت به اجرای پرایمر اپوکسی مخصوص کفپوش بر روی درزها می رسد. در این مرحله درزها را به وسیله گروت اپوکسی پر کرده و بعد از آن به پاکسازی و ساب زنی محل می پردازیم. در مرحله بعد، از پرایمر اپوکسی برای کل سطح استفاده می کنیم.

در صورت نیاز بر روی درزها توری می چسبانیم و به اجرای لایه میانی کفپوش اپوکسی می پردازیم. سپس دوباره به لکه گیری پرداخته و در مرحله بعد لایه رویی کفپوش پلی اورتان را اجرا می کنیم. در مرحله بعد اجازه می دهیم تا لایه رویی خشک شده و در آخر لایه نهایی غلطکی را در جهت ایجاد سطح پرتقالی اجرا میکنیم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید